Відкриття та перегляд Web-сторінок. Робота з пошуковими системами

­ Відкриття ­Web-сторінок ­і ­робота ­з ­пошуковими системами­

В ­адресне­ ­поле оглядача можна ­вводити не повну адресу комп'ютера (URL­),­ ­а тільки його частину, що ­починається з букв www. Наприклад, можна вводити не http://www­.podrobnosti.ua, а тільки podrobnosti.ua, інше оглядач допише сам.
Існує два рівноцінні варіанти зберегти адресу сторінки, що сподобалася:
  • виконати команду Избранное, Добавить в;
  • клацнути по кнопці Избранное на панелі інструментів (див. Рис. 3.1), ліворуч з'явиться панель Избранное, далі треба клацнути на кнопці Добавить.
Якщо Web-сторінка довго не відкривається (більш 3 - 4 хв.), можна перезавантажити адресу. Для цього треба клацнути по кнопці Остановить (перервати завантаження), потім - по кнопці Обновить. Іноді (але не завжди!) це приводить до прискорення завантаження сторінки.
Слід зазначити, що покажчик миші в області гіперпосилання завжди здобуває вид кисті руки  .
Відкрити документ за адресою, зазначеному в гіперпосиланні, можна, натиснувши один раз ліву кнопку миші на гіперпосиланні. У результаті в поточне вікно оглядача буде завантажений цей документ.
Для відкриття документа в новому вікні, не закриваючи поточне вікно, треба натиснути праву кнопку миші (покажчик миші - на гіперпосиланні) і виконати команду <О­т­к­рыть в но­вом ок­не> або простіше нажати кнопку Shiftта клацнути лівою кнопкою миші. Не рекомендується відкривати багато вікон (більше двох-трьох), тому що це може привести до гальмування роботи програми.
Повернутися на попередню сторінку можна, клацнувши по кнопці Назад на панелі інструментів.
Змінити кодування символів - якщо на екрані з'явилися вираження, що не читаються, можна, виконати команду Вид>Кодировка і вибрати іншу (у порівнянні з установленої) систему кодування (.
Робота оглядача з Web-сторінками в режимі off-line 
Якщо ви при перегляді Web-сторінок у режимі on-line, тобто реально в Інтернеті, відкривали по гіперпосиланнях інші  Web-сторінки, те і у режимі off-line це буде виконуватися. Деякі Web-сторінки можуть не відкриватися. Це значить, що обсяг Web-сторінок, що зберігаються в журналі, більше, ніж розмір дискового простору, відведеного вами під тимчасові файли Інтернету. Відкриватися будуть тільки останні сторінки, що ви  переглядали, і сумарний обсяг яких не перевищує розмір тимчасових файлів Інтернету.                                                     

1.6. Стандартні можливості Windows-додатків у оглядачі.

Для збереження Web-сторінок треба виконати команду ФайлСохранить как


потім у відповідне поле ввести ім'я файлу, що зберігається, вибрати папку, у якій хочете зберегти цей файл (можна створити нову папку для збереження з допомогою кнопки "Создать папку" - ), і тип файлу, у якому хочете зберегти інформацію, а потім клацнути по кнопці Сохранить. Зберігати файл можна в форматах:
  • "Веб-страница, полностью" -усе, що є на сторінці.
  • "Веб-страница, только HTML" - тільки текстова інформація, без малюнків.
  • "Текстовый файл" - документ типу .txt.
  • "Веб-архив для электронной почты" - документ для подальшого пересилання по електронній пошті.
У першому випадку в папці, де зберігається інформація, крім HTML-файлу з'являється однойменна папка з файлами малюнків і інших об'єктів зі збереженої Web-сторінки.
Для збереження малюнків з Web-сторінок треба навести покажчик миші на малюнок, клацнути правою кнопкою і виконати команду Сохранить рисунок как, а далі виконати дії, аналогічні зазначеної в попередньому абзаці, тобто задати ім'я, задати тип файлу і вказати, у якій папці варто зберегти малюнок.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Інструктаж з охорони праці оператора комп'ютерного набору

Майстер діаграм. Основні елементи діаграми. Редагування та форматування діаграми. Робота з графікою

Робота з електронною поштою. Отримання повідомлень. Відправлення повідомлень. Передача файлів за допомогою електронної пошти.